Video

Ode aan het Ongemak

De nieuwe film van Kees Klomp en NICE

Geplaatst op 10 oktober 2022

Na zijn film Je Kunt Niet Zonder Betekenis Zijn wilde Kees Klomp nog een film maken.
Hij werkte daarbij samen met de filmmaker en Alex van Oost en Nienke Mol van Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie | NICE.

In deze film zie jij hoe Noord-Nederland circulaire economie concreet maakt en leer je samen met Ruth MourikReinder HoekstraJan Berend van der WijkRiek SiertsemaAlfred EchtenHerman CockRob Hoogeveen en een aantal jonge NICE’rs meer over hun initiatieven. Durf jij het existentiële crisisbeest in de bek te kijken? Deze film is zowel een ode aan het ongemak als een ode aan de hoop.

In de woorden van Kees:

“Deze film geeft hoop. Het is een onderzoek naar het belang van de persoonlijke, innerlijke kant van de transitie naar een circulaire economie. Inspirerende mensen komen aan het woord. We laten zien dat het niet gaat om dingen anders te doen, maar om anders te zíjn: Een betere wereld begint ín jezelf.

Dat levert zowel innerlijke spanning op als wrijving met de omgeving. Ingesleten paden moeten herzien, anders kijken wordt de norm. Hoe doe je dat? Waar loop je tegenaan? Welke rol is er weggelegd voor oudere generaties en wat kunnen we leren van onze jongeren?

We ontkrachten het vooroordeel dat circulaire economie enkel gaat over cognitieve besluiten, bijvoorbeeld met betrekking tot productie. Circulaire economie zit ook in je hart.

We nodigen gemeenschappen, scholen en bedrijven uit om deze documentaire te gebruiken als een dialoog starter, een educatieve tool of een versneller voor verandering.”

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp

Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.


Lees meer over het inrichten van een nieuw tijdperk op ‘De Grote Reset’, een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie. Met webinars, podcasts en artikelen zoomen we in op de vijf onderwerpen die nodig zijn voor een reset van onze samenleving.

Lees meer
N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.
Naar reeks