Artikel

Ruben Koekoek neemt je in de podcast Money Matters mee door het landschap van impact investeren

We spraken presentator en directeur van Social Finance NL Ruben Koekoek over de podcast Money Matters

Geplaatst op 16 februari 2023

circl-logo-zwart

Circl Movement

Ruben Koekoek, directeur van Social Finance NL, heeft inmiddels al vele interessante gasten met verschillende perspectieven aan tafel gehad om te praten over geld en impact. Sinds seizoen 4 duikt hij vooral in de actualiteiten uit de impact economie die hij bespreekt met vaste panelleden Michel Scholte, Jamy Goewie, Björn Vennema en Sandra Phlippen.

Iedereen die de wereld een beetje mooier wil maken, is op zoek naar geld. Daarom startte Social Finance NL de podcast ‘Money Matters’. Hierin neemt Ruben Koekoek als vaste host de luisteraar mee door het landschap van impact investeren en wordt er bijgepraat over het laatste nieuws uit de impact economie.

Ruben: “Geld houdt de wereld nog steeds draaiende. Maar het gesprek zou wat ons betreft veel meer moeten gaan over welke kant al dat geld precies oprolt. Je ziet dat Nederland vastloopt en dat we anders moeten gaan samenwerken en financieren om de meest prangende maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Gelukkig wordt de beweging van investeerders, ondernemers en professionals die geld als middel zien om de wereld te verbeteren in plaats van een doel op zich steeds groter.”

Maatschappelijke impact de norm maken

Social Finance NL helpt organisaties in de transitie naar een impact gedreven manier van werken en financieren. De focus moet verschuiven van de kosten van de oplossingen, naar de waarde die gecreëerd wordt.

Met Money Matters wil Social Finance NL graag de wereld om zich heen inspireren en motiveren om hier ook mee aan de slag te gaan. Door verschillende onderwerpen aan te snijden die te maken hebben met de impact economie en steeds andere mensen om hun perspectief te vragen, is er inmiddels een mooi palet aan afleveringen over het financieren van sociale vraagstukken en duurzaamheid.

Ruben: “Het is ontzettend leuk om zoveel verschillende mensen te spreken en met de vaste panelleden te reflecteren op onderwerpen die mij en Social Finance NL bezighouden. We hebben inmiddels bijna 50 afleveringen opgenomen en er is gelukkig nog genoeg te bespreken. Met Circl hebben we een mooie partner die de podcast weer een nieuwe impuls geeft voor inspirerende content. Als oud-ABN AMRO medewerker vind ik het natuurlijk ook erg leuk om weer oude bekenden tegen te komen.”

Over Social Finance NL

Social Finance NL (SFNL) helpt organisaties bij het meten, financieren en vergroten van maatschappelijke impact. In de aanpak staan maatschappelijke waarde en impact voor de doelgroep centraal.

SFNL is de katalysator van een resultaatgerichte manier van werken en financieren. Niet alleen door zelf een rol te spelen in projecten, maar ook door anderen te inspireren en mobiliseren om anders te gaan denken en werken. Hiervoor wordt samengewerkt met overheden, sociaal ondernemers en financiers.

SFNL is tot stand gekomen met steun van het Oranje Fonds en ABN AMRO en maakt onderdeel uit van het internationale Social Finance Global Network. Social Finance NL is opgericht in 2018 en gevestigd in het SDG (Sustainable Development Goals) house in Amsterdam. Zie ook: www.socfin.nl

 

De podcast Money Matters wordt geproduceerd door Spraakmaker Media

Headerfoto gemaakt door: Evelien Hogers 

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks