Video

Raoul Boucke van D66 vindt dat de transitie naar een circulaire economie wel een tandje sneller kan

Een mini interview reeks met politici over de transitie naar een circulaire economie

Het aftellen is begonnen. Binnen enkele dagen gaan we naar de stembus. Daarom vroegen wij vier politieke partijen hoe zij de transitie naar een circulaire economie willen versnellen. Én hoe zij het makkelijker gaan maken voor bedrijven om met de circulaire economie aan de slag te gaan.

Volgens Raoul Boucke van D66 begint het allemaal met een gezonde portie ambitie. De partij doet dan ook een aanscherping op de Nederlandse doelstelling voor de circulaire economie: niet in 2030 maar in 2025 willen zij al 30% minder grondstoffen verbruik.

Dit doel willen zij behalen door ondernemers die nu al een stap richting circulariteit zetten te helpen door wet- en regelgeving aan te passen, en overige ondernemers een duwtje in de rug geven met verplichtende maatregelen. En bij consumenten een bewustzijn creëren op gebied van duurzaamheid en circulariteit om de vraag naar circulaire producten te laten groeien. Benieuw wat Raoul nog meer te zeggen heeft? Bekijk de video hieronder terug.

Kijktijd: 10 minuten 5 seconden

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp

Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.


Lees meer over het inrichten van een nieuw tijdperk op ‘De Grote Reset’, een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie. Met webinars, podcasts en artikelen zoomen we in op de vijf onderwerpen die nodig zijn voor een reset van onze samenleving.

Lees meer
N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.
Naar reeks