ma 27 sep 2021, 16.00 - 17.00
Livestream

De Welzijnsmonitor 2021

Ontdek hoe het welzijn van de Nederlanders zich tijdens de pandemie heeft ontwikkeld binnen de economische sectoren.

Geld maakt niet gelukkig. Deze uitspraak kennen we allemaal wel. Recent onderzoek toont aan dat economische groei en het welzijn van mens en planeet soms zelfs haaks op elkaar staan. Hoe meet je welzijn en hoe staat het met het welzijn van werknemers binnen de verschillende economische sectoren? De afweging voor ondernemers is of je in deze moeilijke tijden hierop moet sturen of loopje daarmee het risico dat je jezelf buitenspel zet ten opzichte van de concurrent? De Welzijnsmonitor biedt hiervoor houvast om de beste beslissingen te kunnen maken.

Terwijl de economie in 2020 door de pandemie een flinke dip te verduren had, nam het welzijn van de werkende Nederlander juist toe. Dit blijkt uit een nieuw rapport van ABN AMRO over de prestaties van sectoren, waarbij op kwantitatieve wijze naar meer factoren is gekeken dan enkel economische groei. Zo spelen bijvoorbeeld de werkprivébalans, veiligheid en gelijke kansen ook een rol. Tijd om een nieuwe balans op te maken.

Tijdens dit programma hoor je de in’s en de out’s van de Sectorale Welzijnsmonitor. Samen met ondernemers en experts bespreken we de resultaten van 2020 en vertalen we inzichten naar de praktijk, zoals de lessen van de pandemie die we niet moeten vergeten voor de toekomst.

Programma

Presentatie sectorale welzijnsmonitor
Aan tafel met experts
Q&A
Wat betekent dit concreet voor sectoren?
De economie op de tekentafel
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.