do 20 feb 2020, 00.00 - 00.00
CIRCL

Energy Transition Thursday #4 | Waterstof

Verdienmodellen op de Snijtafel
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze editie beantwoorden we de grote vraag: wat zijn de kansen en obstakels voor snelle opschaling van waterstof in Transport & Logistiek?

Waterstof is een energiedrager, wat betekent dat je het niet kan winnen zoals olie of gas, maar je moet het produceren. De grootste drager van waterstof is de zon. Er zijn drie soorten waterstof: grijs is gemaakt van aardgas; blauw is ook aardgas, alleen wordt in het proces de CO2 opgevangen; en voor groene waterstof maak je gebruik van duurzaam opgewekte elektriciteit. Dit betekent dat het een goede vervanger is van fossiele brandstoffen.

Ingenieur Juriaan Mieog, operator Robin Geijer, advocaat Michelle de Rijke en bankier Erik Botter gaan met elkaar en met jullie in gesprek over het onderwerp.

Beluister de aflevering hieronder:

 

Meer weten over het onderwerp? Luister dan naar de podcast ‘De Expert en de leek’:

Programma

17.15 uur Inloop
17.30 uur Welkom en introductie door Arnold Mulder / ABN AMRO
17.45 uur Ingenieur: Juriaan Mieog / Royal Haskoning DHV
18.00 uur Operator: Robin Geijer / Pitpoint
18.15 uur Jurist: Michelle de Rijke / Van der Feltz advocaten
18.30 uur Bankier: Erik Botter / ABN AMRO
18.45 uur 5e expert: het publiek
20.00 uur Borrel

Benieuwd hoe ETT eruit ziet? Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van de aflevering over batterijopslag

 

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.