do 18 feb 2021, 00.00 - 00.00
Livestream

Energy Transition Thursday #10 | Energietransitiedebat

De Tweede Kamerverkiezingen op de snijtafel.
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze speciale aflevering van Energy Transition Thursday zitten de partijen VDD, CDA, Groenlinks en D66 aan tafel om in debat te gaan over de energietransitie.

De Tweede Kamerverkiezingen staan weer voor de deur. In maart mogen we weer naar de stembus om onze stem te laten horen over onder andere de koers van het energie- en klimaatbeleid. De vorige verkiezingen leidden tot een regeerakkoord met daarin plannen voor een Klimaatakkoord.

Vier (kandidaat-) Kamerleden gaan met elkaar in debat over wat we mogen verwachten vanuit Den Haag en wat we daadwerkelijk te kiezen hebben. Ze behandelen wat er in hun verkiezingsprogramma’s staat en hoe we de periode tot 2025 optimaal benutten om de energie- en klimaatdoelen te behalen. De vier overkoepelende thema’s van de avond zijn: de gebouwde omgeving, mobiliteit, CO2 prijzen en kernenergie.

Kijk waar je op kunt stemmen en hoe de politiek de energietransitie tot een succes wil maken in het debat hierboven.

Programma

Welkom & introductie van de kandidaten

In deze ronde verwelkomt Arnold Mulder de kandidaten. Zij krijgen ieder kort de tijd om zichzelf te presenteren en jou mee te nemen in waarom zij het passende antwoord hebben op de grote vraagstukken rondom een snelle en eerlijke energietransitie.

Debat 1: Gebouwde omgeving

De eerste debatronde wordt ingeleid door prof. Anke van Hal. Nadat Tom van der Lee (GroenLinks) en Mark Harbers (VVD) elkaar hebben proberen te overtuigen kan jij op hun betoog reageren en vragen stellen!

Debat 2: Mobiliteit

Debat nummer twee wordt ingeleid door dr. ir. Martien Visser. Matthijs Sienot (D66) en Henri Bontenbal (CDA) kruisen de degens en vervolgens ben jij weer aan zet met scherpe vragen en opmerkingen!

Debat 3: CO2 beprijzing

De derde ronde wordt ingeleid door Laetitia Ouillet. Tom van der Lee (GroenLinks) en Henri Bontenbal (CDA) gaan het debat met elkaar aan over CO2 beprijzing. Vervolgens mag jij je weer mengen in dit debat.

Debat 4: Kernenergie

De laatste ronde wordt ingeleid door Remco de Boer. Mark Harbers (VVD) en Matthijs Sienot (D66) gaan de ideeënstrijd met elkaar aan en ten slotte mag jij je daar weer in mengen.

Afsluiting

Arnold Mulder maakt samen met de kandidaten de balans op en sluit het debat af.

Napraten met individuele kandidaten

Wil je na het debat nog met een kandidaat napraten? Dat kan! In aparte break-out sessies zullen meerdere kandidaten klaar staan om met jou en andere geïnteresseerden verder te discussiëren.

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.