do 18 nov 2021, 16.00 - 17.00
Livestream

Energy Transition Thursday #16 | Aquathermie

Verdienmodellen op de Snijtafel

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze editie vanuit een speciale locatie bespreken we aquathermie.

Bij Aquathermie wordt er gebruik gemaakt van water als thermische buffer. Aquathermie is een verzamelnaam voor het winnen van zowel warm als koud water uit het oppervlaktewater, afvalwater of drinkwater. Zo blijft een gebouw in de zomer gekoeld en in de winter verwarmt. Deze techniek wordt al ongeveer 15 jaar toegepast in Nederland.

Vanuit het Floating Office in Rotterdam dat ook gebruikt maakt van deze techniek, gaat Arnold Mulder (Sector Banker Energy ABN AMRO) in gesprek met de volgende 4 experts:

  • Dick van Harlingen, Ingenieur VHGM
  • Carla Kranenborg-van Eerd, Netwerk Aquathermie
  • Léone Klapwijk, Juriste, partner Van Doorne
  • Khalid Sheikh, InvestNL
Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.