do 17 mrt 2022, 16.00 - 18.00
Livestream

Energy Transition Thursday #18 | Masterclass | Hoe Rutte IV de energietransitie versnelt

De energietransitie op de Snijtafel
Gratis toegang

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. In deze 18e aflevering bespreken we de plannen van het nieuwe kabinet voor het versnellen van de energietransitie in Nederland.

In deze editie bespreken we hoe het net gevormde kabinet Rutter IV de versnelling van de energietransitie in Nederland voor zich ziet. Het kabinet wil een aanscherping van het klimaatdoel naar zo’n 60% in 2030, maar wat houdt dit in?

Het kabinet heeft 35 miljard euro vrijgemaakt voor een nieuw klimaat- en transitiefonds over een periode van 10 jaar. Dit is een handvat om onder andere de benodigde energie-infrastructuur aan te leggen en de gebouwde omgeving te verduurzamen. Daarbij wil het nieuwe kabinet CO2-beprijzing aanscherpen. Dit zijn geen goedkope plannen: hoe gaan we dit betalen en hoe houden we het betaalbaar? Op deze en andere onderwerpen gaan we uitgebreid in, én is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Geen tijd om de hele Masterclass te bekijken? Hieronder geven we je een samenvatting:

Met in dit programma onder anderen

Energy Transition Thursday - De energietransitie op de snijtafel
Om onze energiemix snel te vergroenen hebben we meer nodig dan duurzame technieken. Een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. Wie het verdienmodel voor een duurzame techniek sluitend krijgt, heeft goud in handen. In deze serie behandelen we veelbelovende technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Waar liggen kansen? Welke obstakels moeten nog worden weggewerkt? Wat is feit en wat is fictie? Bij elke sessie ontleden specialisten uit de branche de techniek én het verdienmodel. Daarbij lichten ze de werking van de techniek toe, duiden ze het juridisch kader en verkennen ze hoe financiering kan bijdragen aan versnelling van de techniek. Kom naar Circl en leg elke maand samen met experts de energietransitie op de snijtafel!
Bekijk meer
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.