donderdag 10 sep 2020, 00.00 - 00.00

Energy Transition Thursday #6 | Warmte- koudeopslag

Verdienmodellen op de Snijtafel

Gratis toegang

CIRCL + Livestream

In samenwerking met

Logo ABN AMRO

Om onze energiemix groener te maken hebben we meer nodig dan duurzame technieken; een duurzaam verdienmodel is minstens zo belangrijk. In Energy Transition Thursday behandelen we veelbelovende duurzame technieken en gaan we dieper in op het verdienmodel achter de techniek. Bij elke sessie ontleden specialisten uit de sector de techniek én het verdienmodel. Deze keer bespreken de experts warmte- en koudeopslag.

In de aflevering over geothermie (aflevering 3) zagen we dat we warmte uit de grond kunnen halen. Met de techniek achter warmte- en koudeopslag is het mogelijk om naast warmte ook koude uit de grond te halen. Het verschil is hierbij dat de aarde wordt gebruikt als buffer om een energieoverschot in op te slaan. In de winter wordt er extra kou opgeslagen die kan worden gebruikt in de zomer, en warmte wordt opgeslagen in de zomer om te gebruiken in de winter. Warmte- en koudeopslag is een manier om aardgas te vervangen.

De experts verdiepen zich weer in de kansen en obstakels van een duurzaam verdienmodel. Ze gaan in op het juridisch kader en verkennen hoe financiering kan bijdragen aan de versnelling van de techniek. Deze aflevering is zowel online (webinar) als op locatie (meet-up) in Circl bij te wonen.

Meer weten over het onderwerp? Luister dan naar de podcast ‘De Expert en de leek’:

1. WEBINAR [16.00–17.30 uur]

De webinar vindt plaats tussen 16.00 – 17.30 uur en je kan je aanmelden via de knop bovenaan deze pagina.

 

2. MEET-UP [15.30–17.30 uur]

We zijn blij dat we de deuren van Circl weer mogen openen voor jullie. Het is daardoor voor 30 personen mogelijk het programma live vanuit Circl bij te wonen*.  Stuur een mail o.v.v. ‘ETT6’ waarin je aangeeft dat jij graag aanwezig bent. De eerste 30 personen ontvangen een uitnodiging!

*Wij zorgen uiteraard dat alle live ontmoetingen op gepaste afstand plaatsvinden en er rekening wordt gehouden met alle regels omtrent de bestrijding van Covid-19.

 

Benieuwd hoe ETT eruit ziet? Bekijk onderstaande video voor een sfeerimpressie van de aflevering over batterijopslag

 

Energy Transition Thursday
De energietransitie op de snijtafel. Elke aflevering een duurzame techniek én verdienmodel ontleed.
Naar reeks