reeksen-hero-image

REEKS

De Bouw Breekt Door

Sector Banker Bouw Leontien de Waal gaat op bezoek bij duurzame impact makers.

Gemaakt door

Sjors Mineur circl.nl vierkant

Sjors Mineur

Programmamaker CIRCL

Leontien

Leontien de Waal

Sector Banker Bouw @ ABN AMRO

Introductie

De Bouw Breekt Door is een vlog serie waarin Leontien de Waal in gesprek gaan met duurzame impact makers in de bouw-, installatie- en infrasector. Zij staan met de voeten in de klei en werken aan duurzame innovaties die de status quo binnen de bouwsector doorbreken.

Met hun inzet en enthousiasme inspireren ze anderen om te versnellen en (meer) duurzame stappen te maken. De duurzame impact makers duiden niet alleen wat hun duurzame uitdagingen zijn, maar ook hoe ze die uitdagingen aanpakken. Laat je inspireren.

Wil je je verder verdiepen in wat er speelt qua duurzaamheid in de bouwwereld? Bekijk onze andere reeks Green Building Talks.

Lees meer
Verdieping
  • Bekijk alles
  • Artikelen
  • Podcasts
  • Video

Video

do 18 jan 2024

Innoveren is overleggen

In deze aflevering van ‘DE BOUW BREEKT DOOR’ neemt Dick van Ginkel, Technisch Innovatiemanager bij TBI Woonlab ons mee naar The New Makers, een TBI co-maker van de houten conceptwoning “LOFT”, welke één van de twee WOONlabels is binnen de HOUTBaar lijn. Dick’s motto is ‘de aanhouder wint’, maar hoe pakt hij dat aan? Wat maakt Dick zo gedreven? Dat ontdek je in de video!

Video

wo 6 dec 2023

Circulariteit in de installatietechniek

In deze aflevering van ‘DE BOUW BREEKT DOOR’ spreken we Esther Loman, MVO coördinator bij Kuijpers. Hoe gaat een technisch dienstverlener in de utiliteit en industrie om met duurzaamheid en circulariteit? Hoe inspireert Esther haar collega’s om duurzamere keuzes te overwegen en te maken? Dat ontdek je in de video!

Video

ma 9 okt 2023

De verbinder van alle partijen

DE BOUW BREEKT DOOR #5 - Rianne Paijmans, wijkontwikkelingsmanager bij Van Wijnen geeft bewoners en gebruikers een stem in projecten. Waarom maakt Rianne zich sterk voor een wijkaanpak? Hoe legt ze intern en extern verbindingen bij de missie om te bouwen aan ruimte voor een beter leven? Dat ontdek je in de video!

Video

di 5 sep 2023

Richt je op de minderheid, dan volgt de meerderheid

DE BOUW BREEKT DOOR #4 - Norbert Schotte, transitiemaker en ‘aanvoerder’ van ruim 300 marktpartijen die demissionair minister Hugo de Jonge oproepen om een nieuwe en betere CO2 eis voor het bouwen te introduceren. Norbert maakt zich sterk voor een radicale versnelling van duurzaam bouwen.

Video

di 8 aug 2023

Duurzaam innoveren als norm

DE BOUW BREEKT DOOR #3 - Anne Koudstaal, Innovatiemanager bij Dura Vermeer NEXT en bedenker van de circulaire PlasticRoad en deelplatform Emission-0 neemt je mee naar Watthub, het eerste snellaadplein ter wereld voor vrachtwagens.

Video

vr 23 jun 2023

Stro als biobased bouwsteen

DE BOUW BREEKT DOOR #2 - Rob van Nistelrooij, directeur bij Bouwbedrijf Van Herpen, initiatiefnemer in de ontwikkeling van een biobased rijwoning, over de drive om de bouwsteen van de toekomst te ontwerpen.