Hoe werkt sociaal ondernemerschap?

ON PURPOSE #11: Kees Klomp interviewt Niels Bosma over sociaal ondernemerschap
Yvonne Lang
5 mei 2023

In deze aflevering van On Purpose gaat Kees in gesprek met Niels Bosma, hoogleraar Social Entrepreneurship aan de Universiteit Utrecht. Niels schetst dat de groeiende beweging van sociaal ondernemers de focus van het bedrijfsleven steeds meer laat kantelen. Van een focus op winst naar een andere kijk op waarde en dus de impact van het bedrijf op de maatschappij.

Tegelijkertijd gaat deze beweging niet zonder uitdagingen. Van financiering tot weeffouten in het systeem en de blijvende vraag hoe je weet of je nou echt ‘het goede doet’. Niels heeft een paar nieuwe inzichten paraat. Dus, bekijk deze video en ga zelf weer een stapje verder op weg naar een duurzamere economie!

On Purpose

On Purpose is een serie van interview-portretten van vooraanstaande duurzame denkers…


On Purpose is een serie van interview-portretten van vooraanstaande duurzame denkers die niet alleen weten wat er mis is met huidige economische systeem, maar ook oplossingen kunnen aandragen voor een nieuwe duurzame economie en zich daar persoonlijk voor inzetten. Laat je inspireren.

Over Niels

Niels Bosma (prof. dr.) is een Nederlandse wetenschapper en expert op het gebied van sociaal ondernemerschap. Momenteel is hij hoogleraar Sociaal Ondernemerschap en Onderwijsdirecteur van aan de Utrecht University School of Economics, waar hij ook mede-oprichter en coördinator is van het Social Entrepreneurship Initiative.

Naast zijn academische werk is Bosma ook lid geweest van GECES, een expertgroep die de Europese Commissie adviseert over sociale ondernemerschap en duurzaamheid. Hij heeft verschillende publicaties in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en heeft onderzoek gedaan naar het ondernemersgedrag van individuen in regionale en sociale contexten.

Reageer op dit artikel
Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.