WeMakeThe.City 2019: Van inwoner naar stadsmaker

Amsterdam Autoluw, Beyond the Inner Circle; kom naar de conferenties en ontdek de circulaire én mobiele stad van de toekomst!

Bezine-auto’s maken in 2030 geen onderdeel meer uit van het Amsterdamse straatbeeld. Eén van de vele voorbeelden die laat zien dat steden verantwoordelijkheid nemen en vaker uitdagingen zoals vervuiling op eigen houtje aanpakken. Groei, woningentekort, duurzaam wonen, mobiliteit, bereikbaarheid, energieverbruik, leefbaarheid en inclusiviteit, allemaal belangrijke vraagstukken die alle inwoners van steden raken. Oplossingen hiervoor vinden we dan ook alleen samen.  Iedere stadsinwoner heeft een unieke, waardevolle bijdrage te leveren. Jij bent stadsmaker en daarom roepen we je op om samen te komen tijdens WeMakeThe.City.

WeMakeThe.City

De tweede editie van WeMakeThe.City vindt plaats van 17 en 23 juni en de hele Metropool Regio Amsterdam staat deze week in het teken van stedelijke uitdaging en oplossingen met spraakmakende conferenties, inspirerende bijeenkomsten, bijzondere tentoonstellingen en niet te vergeten stadmakers. Circl en ABN AMRO zijn dit jaar voor de tweede keer onderdeel van dit bijzondere festival dat steden beter maakt. Op twee thema’s,  circulariteit en mobility-as-a-service, delen we kennis, verbinden we stadsmakers, bedrijfsleven, stichtingen en duurzame helden en werken we samen aan toekomstbestendige oplossingen.

Stadsvervoer als dienst

Stel je eens voor, je kunt met één app je hele reis van deur tot deur regelen of je nu met de trein, tram of (deel)fiets gaat. Dat noemen we mobiliteit als dienstverlening. We bezitten minder en delen meer, wat betekent dit en hoe gaat deze trend steden veranderen? In Circl en ABN AMRO leer je alles over de ontwikkeling van mobility-as-a-service tijdens de conferenties Getting Around Smart . Hoe zorg je voor een bereikbare en leefbare stad met zo min mogelijk auto’s? Stel je eens voor dat we meer stadstuinen, recreatiemogelijkheden en speeltuinen krijgen door alle overbodige parkeerplekken een nieuwe bestemming te geven. Je hoort de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en best practices in het programma Autoluwe Steden.

Slimmer grondstoffengebruik 

Restwarmte inzetten om huizen te verwarmen, afval omzetten in waarde, maar bovenal een stad waarin we slimmer en efficiënter omgaan met grondstoffen. Een grote opgave voor steden waarbij samenwerking tussen alle partijen onmisbaar is. Hoe zorgen we dat steden veranderen in circulaire hubs waar we grondstofkringlopen sluiten en onze afvalberg tot een minimum wordt beperkt?

In het programma Beyond the Inner Circle hoor je alles over de kansen en knelpunten voor een effectiever grondstoffengebruik in de stad. Meer geinteresseerd in een holistische blik op circulariteit, de donuteconomie en hoe Amsterdam Doughnutproof kan worden? In het programma Complete Turn Over leer van de bedenker van de donuteconomie, Kate Raworth en wethouder Marieke van Doorninck wat dat betekent voor de integrale aanpak van energie, afval en grondstoffen.

Notificatie:
AdBlocker gedetecteerd.
Door het gebruik maken van dit soort software, kan de website minder goed tot slecht functioneren.