Podcast

De Grote Reset podcast #3: de betekeniseconomie als nieuw model

In gesprek met Kaj Morel en Henk Hofstede over de economie van de toekomst.

Geplaatst op 27 augustus 2020

Stilstand is achteruitgang. Onze huidige economie lijkt dit gezegde als lijfspreuk te hebben. Bedrijven streven altijd naar meer. Meer omzet, meer productie, meer winst. Logisch, als je kijkt naar de inrichting van onze huidige economie. Want zonder economische groei functioneer je als bedrijf niet goed.

De coronacrisis laat ons echter zien dat het nastreven van economische groei niet zo positief is als het klinkt. Want zodra de groei wegvalt ontstaat er paniek. Genoeg reden dus om te kijken naar alternatieve economische benaderingen die ons bestendiger maken voor de toekomst.

In deze aflevering gaat Yvonne Lang in gesprek met Kaj Morel, ondernemer, onderzoeker en aanjager van de betekeniseconomie, en Henk Hofstede, Sector Banker Retail bij de ABN AMRO. Luister de podcast hieronder!

Volgens Kaj biedt de betekeniseconomie de oplossing voor het bestendig maken van onze toekomst. Een economie waarbij alles gericht is op het verbeteren van onze wereld. Op materieel, sociaal en ecologisch gebied. Als een bedrijfsplan daar niet aan bijdraagt, dan moet het simpelweg niet uitgevoerd worden. Wat dan precies betekenisvol ondernemen is, dat staat open voor discussie. Wat we in onze samenleving belangrijk vinden en wat we willen bereiken verschilt voor iedereen. Maar juist als we hier samen het dialoog over aangaan, kunnen we de economie verder helpen.

Luister de podcast om meer te weten te komen over de betekeniseconomie, wat er nu al gebeurt bij bedrijven op dit vlak en hoe Kaj en Henk over de toekomst denken.

Luistertijd: 68 min

Je kunt de podcast ook via deze link beluisteren.

N.ieuw E.conomisch O.ntwerp

Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.


Lees meer over het inrichten van een nieuw tijdperk op ‘De Grote Reset’, een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie. Met webinars, podcasts en artikelen zoomen we in op de vijf onderwerpen die nodig zijn voor een reset van onze samenleving.

Lees meer
N.ieuw E.conomisch O.ntwerp
Een platform voor frisse denkers over een nieuwe economie.
Naar reeks