Podcast

Money Matters – Jeugdzorg in De Nieuwe Polder

Met Hedda van Lieshout en Angelo Beşikçi | 6 december 2023

Geplaatst op 20 december 2023

circl-logo-zwart

Circl Movement

Hedda en Angelo van de Eigen Kracht Centrale gaan in gesprek over hoe de jeugdzorg in Nederland niet goed genoeg werkt. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.


We trappen af met Hedda en Angelo van de Eigen Kracht Centrale. Zij vertellen hoe de jeugdzorg in Nederland niet goed genoeg werkt. Het systeem is nu zo ingericht dat de regie veel te veel ligt bij de professional. In plaats daarvan, moeten we geloven in de kracht van de kring rondom een kind waarbij iets speelt. Maar hoe ziet dat er precies uit?

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks