Video

Vlog: Circl Move #1

Lotte de Groot maakt haar debuut als vlogger.

Geplaatst op 15 november 2023

Lotte de Groot – header

Lotte de Groot

Program manager at Circl, initiative of ABN AMRO

We zijn een documentaire aan het maken over CIRCL, maar niet alle materiaal haalt 'the final cut'. Met het materiaal dat overblijft neemt Lotte je maandelijks mee voor een kijkje achter de schermen.

Toen ik de vraag kreeg of ik een vlog wilde opnemen moest ik toch even slikken. Maar onder het mom van “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” heb ik toegezegd. Dit was alleen wel ver buiten mijn comfortzone. Toch wilde ik het doen, want dit is een unieke kans om onze transitie vast te leggen.

Het idee ontstond vanuit een overvloed aan beelden die niet voor de documentaire wordt gebruikt. Met behulp van deze beelden willen we jullie op de hoogte houden van de recente ontwikkelingen, zoals de ontmanteling van CIRCL. Dus met een vlogcamera en professionele ondersteuning van Notion (ja, de club die ook betrokken is bij de documentaire) ging ik aan de slag.

Voor ons als team is dit ook interessant. In onze programmering vertellen we veel over systeemverandering aanjagen, veranderen in het bedrijfsleven en veranderen van mindset. Nu gaan we al deze facetten in ons eigen werk bewerkstelligen; we gaan van vertellen over hoe je omgaat met een transitie naar daadwerkelijk onze eigen transitie doormaken.

Dit gaat ook voor ons een groot leertraject worden. We gaan onze kennis nu in de praktijk brengen. Veel werk zal nog achter de schermen gebeuren. Maar wat we al wel kunnen vertellen, delen we graag met jullie in deze video’s.