Verhalen uit de Week van de Circulaire Economie

maandag 11 maart 2024

Verhalen spreken tot de verbeelding. Ze inspireren ons en raken ons. Daarom vertellen we tijdens de Week van de Circulaire Economie verhalen van doeners, over mensen, aanpakkers die ons de weg wijzen en zich elke dag weer hardmaken voor een betere samenleving die begint bij een duurzamere economie.

Speciaal voor de Week van de Circulaire Economie hebben Circl Movement en Cinetree de handen ineengeslagen om je te inspireren met twee mooie films, die je gratis kunt kijken.

Daarnaast zijn we het land ingetrokken om ondernemers te ontmoeten die de keuze hebben gemaakt voor circulair ondernemen. In de videoportretten die we van hen maakten, vertellen ze over hun uitdagingen en successen.

Veel kijkplezier!

Meaningful Movies

Samen met Cinetree hebben we 2 inspirerende films uitgezocht voor de Week van de Circulaire Economie: La Croisade en 2040. Films die gaan over de toekomst, de volgende generatie en wat er mogelijk is als we de handen uit de mouwen steken. De documentaire 2040 is een perfecte instapfilm voor iedereen die een begin wil maken met duurzaamheid. La Croisade was te zien tijdens de officiële opening van de Week.

Circl Movement en Cinetree bieden een gratis proefabonnement. Maak een gratis account aan via de link op deze pagina en je kunt online van de films genieten. Veel kijkplezier!

Weetje: Wist je dat documentaires invloedrijker zijn dan het nieuws, twee keer zo invloedrijk zijn dan beroemdheden en activisten op social media? En drie keer invloedrijker dan politici en politieke partijen? (Bron: Reuters Institute for the Study of Journalism – Digital News Report 2022)

Mis ook de video niet van Cinetree-founder Hanna Verboom waarin zij vertelt over de Week van de Circulaire Economie en de films ‘La Croisade’ en ‘2040’.

Ga naar de Circl pagina op Cinetree.nl

Ondernemersportretten

Circulair ondernemen betekent dat je als ondernemer geen afval of vervuiling veroorzaakt, maar juist grondstoffen en waarde behoudt. Je werkt dus mee aan een betere, duurzame toekomst. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? En wie zijn De Doeners van de Circulaire Economie?

Maak kennis met Paula Gerritsen van Spinning Jenny, met Sabine Stuiver van Hydraloop, met Yasmina Khababi van Freshtable en met Lizzy Stuyfzand van Ahrend.

Deze ondernemingen hebben met elkaar gemeen dat zij circulair werken, maar verder werken zij in geheel andere sectoren. Spinning Jenny maakt duurzaam garen van gerecyclede vezels in hun gloednieuwe spinnerij, hun garen is terug te vinden in schoenen en de bekleding van auto’s.

Hydraloop, gestart met een goed idee en een garage, is een internationaal opererend bedrijf in de nieuwe markt van decentrale waterrecycling. Freshtable brengt circulariteit en maatschappelijke betrokkenheid samen met hun liefde voor goed eten.

En Ahrend, opgericht in 1896, kennen we van hun klassieke kantoor en schoolmeubilair, degelijk onverwoestbaar en dus ook circulair.

Vier portretten van Nederlandse Doeners in de Circulaire Economie.

Aanbod Cinetree

Cinetree biedt alle bezoekers van de Week van de Circulaire Economie een gratis proefabonnement van een maand aan!

Elke maand selecteert Cinetree een impact film. De Impact Film van de maand maart is The Father. Kijk hier naar de trailer:

De Cinetree collectie bestaat uit een unieke verzameling films & documentaires. Wekelijks selecteren en cureren we samen met filmmakers, acteurs en fijnproevers nieuwe parels die je gezien moet hebben. Iedere film wordt persoonlijk ingeleid door een curator.

Ik wil een maand gratis films van Cinetree