Regio Zwolle

vrijdag 15 maart 2024 , Zwolle

Vandaag zetten we de impact ondernemers uit de regio Zwolle in het zonnetje.

Impact ondernemers zijn de hedendaagse doeners en helden die we nodig hebben om een nieuwe, duurzame en eerlijke economie te bewerkstelligen

In Zwolle wordt er hard aan de weg getimmerd. Daarom geven we vandaag deze ondernemers een podium om te leren van hun verhalen, uitdagingen en successen. Het programma vindt plaats in Perron038.

12:30 - 17:00

Circulaire Ondernemer Zoekt Duurzaam Geld – Zwolle

Als circulair ondernemer wil je de wereld een stukje beter maken. Maar hoe vind je de juiste financiering voor je duurzame idee? Hoe overtuig je investeerders van jouw businessmodel? En hoe ga je om met de specifieke uitdagingen van circulaire financiering?

Tijdens het programma ‘Circulaire Ondernemer Zoekt Duurzaam Geld’, worden vernieuwende ondernemers in de circulaire economie samengebracht met financiers die een gedeelde passie hebben voor duurzaamheid en een betere wereld.

Dit evenement biedt een platform om inzichten te verkrijgen in circulaire businessmodellen, je netwerk uit te breiden, en de unieke uitdagingen van circulaire financiering te begrijpen.

Programma

  • 12.30 uur | Inloop
  • 13.00 uur | Opening door Kopgroep Circulair Financieren
  • 13.10 uur | Presentatie over Circulair Financieren
  • 13.35 - 14.00 uur | Pitch 1 en feedback panel
  • 14.05 - 14.30 uur | Pitch 2 en feedback panel
  • 14.45 - 15.10 uur | Pitch 3 en feedback panel
  • 15.15 uur | Panelgesprek en Q&A
  • 16.00 - 17.00 uur | Netwerkborrel
Andere programma's in de regio Zwolle tijdens de week

Er zijn meer programma’s op diverse locaties in de regio Zwolle gedurende de Week van de Circulaire Economie. Bekijk de programma’s en meld je aan.

Bekijk het overzicht

Programma's terugkijken

Meer weten over de thema’s die op deze dag aan bod komen? Hieronder vind je een selectie van eerdere programma’s om terug te kijken.

Interviews

Tijdens de Week van de Circulaire Economie spraken wij Elisa Achterberg, Co-Founder van Circular Finance Lab, over het slaan van een brug tussen de financiële sector en circulaire ondernemers.

Ook spraken wij Ruben Hillenius, Co-Founder van Howart, over het belang van het inzicht dat we maar één aarde hebben.

Kijk de interviews:

Ontdek meer

Interessante rapporten, documenten en bronnen.

Visie Zwolle Circulair – een brug naar de toekomst

Met deze Visie Zwolle Circulair laten we zien waar we staan in de transitie en hoe we die in de komende jaren gaan versnellen.

Download
Regio Zwolle is circulair voorbeeld voor Nederlandse gemeenten

Praktijkschoolleerlingen die afgedankte materialen sorteren. Hergebruik van hout, kunststof en bijvoorbeeld dekbedden: materialen die voorheen bij het afval terecht kwamen. Mensen die in dagbesteding mooie kistjes van bedbodemlatten maken. Studenten die circulair ontwerpen. WaardeRing-partners weten steeds opnieuw weer mooie, circulaire projecten te bedenken. Het circulaire ambachtsnetwerk heeft een voorbeeldfunctie in het hele land.

Port of Zwolle moet vliegwiel zijn voor circulaire regio

De gemeente Zwolle zet met geld uit de Regio Deal vol in op het verduurzamen van de havens in de Port of Zwolle. Die gaan in de toekomst een cruciale rol spelen in de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie, meent de regio.

De Regio Deal

De Regio Deal is een strategisch partnerschap tussen de regio Zwolle en het Rijk, gericht op het versterken van de samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. De Regio Deal legt een verbinding tussen de regionale behoeften en de financiële ondersteuning vanuit het Rijk om gezamenlijke doelen te behalen en de regio daarmee te versterken én tot bloei te laten komen.

Onderzoeksrapport: duurzame havenontwikkeling Port of Zwolle

Dit rapport gaat over de circulaire bouw van de haven van Zwolle. Ook wordt er in gegaan op verdere transitie mogelijkheden.

Club van Circulaire Ondernemers

Onze leden zijn bedrijven die zich inzetten voor een duurzamere en efficiëntere manier van werken en we laten zien wat er al gebeurt in de circulaire economie.

Versnellingshuis Nederland Circulair! - Rode Draden 2024 - De pilotfase voorbij

Welke belemmeringen ervaren bedrijven die circulair onder nemen op dit moment bij het opschalen? En welke succesvolle oplossingen zien we hier al voor? Deze twee vragen staan centraal in de notitie Rode Draden 2024.

Download
Circulaire economie in de regio Zwolle

Interview met Mathijs Triou, programmamanager bij het Regio Zwolle Bureau voor de opgave Economie met circulariteit als onderliggend speerpunt en Niels Ahsmann, programmamanager en vanaf juni 2020 betrokken bij de Regio Deal en dan met name bij het onderdeel Living Lab Circulaire Economie Regio Zwolle.

Kabinet investeert 30 miljoen euro in regio Zwolle

Het Rijk trekt 30 miljoen euro uit voor een nieuwe Regio Deal met Regio Zwolle. De regionale partners investeren minimaal hetzelfde bedrag. Hiermee kunnen de opgaven in de regio versneld en met meer impact worden opgepakt om de 800.000 inwoners en 80.000 ondernemers een sterker toekomstperspectief te bieden.