Officiële opening

maandag 11 maart 2024 , Amsterdam

De officiële opening van de Week van de Circulaire Economie 2024 vindt dit jaar plaats in Amsterdam, in het hoofdkantoor van ABN AMRO.

De kick-off van deze week staat in het tekenen van de doeners en hun reis. Iedereen kan het verschil maken, maar we weten ook dat het niet makkelijk is om te beginnen én om het vol te houden.

Daarom hebben Circl Movement en Cinetree handen ineengeslagen om tijdens de opening van deze editie van de Week van de Circulaire Economie degenen in het zonnetje te zetten, die zich iedere dag weer hardmaken voor een betere samenleving die begint bij een duurzamere economie.

Je ontmoet impact ondernemers, professionals die binnen hun organisatie werken aan verandering. Laat je inspireren door het lef en de daadkracht van de volgende generaties en laat je meeslepen in het gevoel van ieder nieuw begin.

We laten tijdens deze avond alle kanten van deze reis zien, zowel de nieuwsgierigheid, inspiratie en successen als de uitdagingen, de moeilijke en de vermoeiende kanten. We steken daarmee graag iedereen die een verschil wil maken een hart onder de riem om door te gaan! Verder, sneller, sterker en op grotere schaal.

 

17:30 - 22:30

Opening van de Week van de Circulaire Economie 2024

Kijk hierboven het programma terug.

Deze editie van de Week van de Circulaire Economie staat in het teken van de doeners, hun leiderschap en hun reis.

Wil je de films van Cinetree kijken uit dit programma? Kijk dan op onze filmpagina.

We beginnen ons programma met een Meaningful Movie over hoe je soms gewoon moet beginnen en doorzetten, om een echte verandering teweeg te brengen.

Daarnaast gaan we met elkaar en experts in gesprek over de circulaire economie en de uitdagingen die we tegenkomen in de praktijk als we ons inzetten voor de transformatie. Te gast zijn Hanna Verboom, Solange Rouschop en Kees Klomp.

Je kunt dit event fysiek bijwonen of via een livestream, maak je keuze bij de aanmelding.

Programma

  • 17.30 uur | Inloop
  • 18.00 uur | Snacks van impact ondernemers
  • 18.45 uur | Introductie, boodschap van Vivianne Heijnen, keynotes van Marieke Beghtel-Spijkerboer en Solange Rouschop
  • 19.15 uur | Filmvertoning (Engelse ondertiteling)
  • 20.30 uur | Ondernemers en experts over de circulaire economie
  • 21.15 uur | Netwerkborrel

De Meaningful Movie

La Croisade (2021) – Abel en Marianne ontdekken dat hun 13-jarige zoon Joseph in het geheim hun meest kostbare bezittingen heeft verkocht. Al snel komen ze erachter dat Joseph niet de enige is – over de hele wereld hebben honderden jongeren hun krachten gebundeld om een mysterieus project in Afrika te financieren. Hun missie is om de planeet te redden.

Verdieping

Meer weten over de thema’s die op deze dag aan bod komen? Hieronder vind je een selectie artikelen en video’s voor meer verdieping.

Artikel

di 16 jan 2024

Veelbelovende ambities voor een duurzame toekomst

Het klimaat gaat over mensen. Solange Rouschop, Chief Sustainability Officer bij ABN AMRO, is zich daarvan bewust. Als hoofd van de duurzaamheidsafdeling van de bank heeft ze veelbelovende ambities. Solange vertelt over haar rol als CSO, de praktische impact die een bank heeft en haar toekomstvisie.

Artikel

di 22 aug 2023

We moeten niet leven ten koste van andere groepen en generaties, maar hun welzijn ondersteunen

Brede welvaart, je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat houdt het nu precies in? Brede welvaart heeft nog geen uniforme definitie en wordt vaak heel breed omgeschreven. Om wat meer duidelijkheid te krijgen over het onderwerp en het huidige economische systeem, spraken wij met Werner Schouten, directeur van Impact Economy Foundation.

Video

do 19 jan 2023

Hoe laat je je niet gek maken?

Een nieuw jaar betekent ook kansen voor een nieuwe aanpak van de complexe uitdagingen. In deze aflevering van On Purpose gaat Kees in gesprek met een van de bekendste klimaat- en transitiewetenschappers van Nederland, Jan Rotmans. Volgens het onderzoek van Jan zitten er ook mooie kanten en chaos en kan een crisis helpen verandering te versnellen.

Artikel

di 17 okt 2023

CSRD: wat voor veranderingen brengt dit teweeg voor bedrijven?

In dit artikel licht Michel Scholte de richtlijn CSRD toe. Deze Corporate Sustainability Reporting Directive is in het begin van 2023 aangenomen door de Europese Unie als onderdeel van de Europese Green Deal, zoals voorgesteld door Frans Timmermans (vicevoorzitter van de Europese Commissie). Door middel van de CSRD worden de komende jaren tienduizenden Europese bedrijven verplicht gesteld om te rapporteren over hun impact op mens en klimaat.

Artikel

wo 7 feb 2024

Circl Update – Alles voor de docu!

Yvonne Lang, programmamaker en tegenwoordig regisseur bij Circl Movement, vertelt over de documentaire zij samen met Notion maakt over CIRCL en Circl Movement.

Programma's terugkijken

Meer weten over de thema’s die op deze dag aan bod komen? Hieronder vind je een selectie van eerdere programma’s om terug te kijken.