Podcast

Money Matters – Is Nederland klaar voor De Nieuwe Polder?

Met Bernard ter Haar| 23 mei 2024

Geplaatst op 27 mei 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Ruben Koekoek blikt samen met mede-samensteller van De Nieuwe Polder Bernard ter Haar, terug op de reeks. Wat kunnen we leren van deze bundel vol pioniers? En hoe realiseren we nou die Nieuwe Polder?

Deze week zijn we aangekomen bij de laatste aflevering van de reeks waarin we diverse pioniers hebben gehoord die met hun initiatieven willen zorgen dat geld weer de goede kant oprolt.

Ruben en Bernard bespreken het belang van de bundel; het geeft een mooi overzicht over de de grote uitdagingen in ons land, en rijkt ook oplossingen aan. Oplossingen die een andere manier van werken vereisen. Bernard benadrukt dat we meer na moeten denken over de lange termijn behoefte van ons land, in plaats van focussen op korte termijn belangen. De overheid zou daarin een helpende hand moeten bieden, om bijvoorbeeld boeren die drempel over te krijgen.

In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering komen de schrijvers van één van de essays uit de bundel aan het woord.

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks