Podcast

Money Matters – Landbouw in De Nieuwe Polder

Met Céline Pessers | 7 mei 2024

Geplaatst op 13 mei 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Céline Pessers, sustainability advisor bij ABN AMRO, die samen met boer Jeroen Klompe een essay schreef over regeneratieve landbouw.

In het huidige systeem kampen we met bodemdegradatie van enorme omvang, met grote maatschappelijke kosten tot gevolg. Regeneratieve landbouw vormt een alternatief, maar boeren hebben wel hulp nodig om die transitie te kunnen maken. Consumenten, inkopers, overheden, maar ook banken en de toeleveringssector spelen een belangrijke rol. Meer horen over hoe we samen een gezonde en duurzame voedselproductie waar kunnen maken? Luister naar de podcast!

In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering komen de schrijvers van één van de essays uit de bundel aan het woord.

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks