Podcast

Money Matters – Arbeidsmarktvoorzieningen in De Nieuwe Polder

Met Annemieke Roobeek | 10 april 2024

Geplaatst op 29 april 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Tof Thissen en Martine Breedveld van het UWV over hoe veel werk er nog aan de winkel is in het domein van publieke arbeidsmarktvoorziening.

Mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, op zoek zijn naar iets nieuws, of om andere redenen weer hun plekje op de arbeidsmarkt moeten vinden, gaat dat niet gemakkelijk af. Verschillende instanties die hierbij betrokken zijn, als het UWV, gemeentes en sociale partners, zouden de handen ineen moeten slaan. Er moet een centrale, toegankelijke plek komen om werkzoekenden de hulp te bieden die ze nodig hebben. Hoe dat in zijn werk zou gaan hoor je hier!

In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering komen de schrijvers van één van de essays uit de bundel aan het woord.

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks