Podcast

Money Matters – De Financiële Sector in De Nieuwe Polder

Met Jeroen Rijpkema en Björn Vennema | 24 januari 2024

Geplaatst op 25 januari 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Jeroen Rijpkema, CEO van Triodos Bank en vast panellid Björn Vennema duiken in hun essay over de financiële sector. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

De financiële sector is in de afgelopen decennia veranderd en klimaat is nu een belangrijk thema in elke bestuurskamer. Hoe zorgen we ervoor dat instellingen verder kijken dan simpelweg financieel rendement? Kunnen we op een zelfde manier een sociale transitie in gang zetten?

En welke tools zijn er nodig om sociale impact op allerlei thema’s onderdeel te maken van de besluitvorming rondom investeringen?

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks