Podcast

Money Matters – Migratie in De Nieuwe Polder

Met Annemiek Dresen en Manal Janbeh | 4 januari 2024

Geplaatst op 8 januari 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Volgens Annemiek en Manal van NewBees kan en moet de ontvangst van nieuwkomers in Nederland anders. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel, met deze keer het onderwerp: Migratie. Als nieuwkomer in Nederland wordt het je niet altijd makkelijk gemaakt. Lange wachttijden en veel regels zorgen ervoor dat mensen een lange periode aan de zijlijn staan, in plaats van dat zij mee kunnen draaien in de maatschappij.

Volgens Annemiek en Manal van NewBees kan en moet dit anders. De focus verleggen naar wat mensen wél kunnen, is een belangrijk begin.

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks