Podcast

Money Matters – Energie in De Nieuwe Polder

Met Johan Barnard | 13 maart 2024

Geplaatst op 14 maart 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Ruben Koekoek gaat in gesprek met Johan Barnard, Head of International Public Affairs bij pensioenfonds APG, over energie en het financieren van de energietransitie.

Er moet flink geïnvesteerd worden in de energietransitie om deze te laten slagen. Maar op welke manier kunnen investeerders, en in het bijzonder pensioenfondsen, verleid worden om hierin mee te investeren? En hoe zorgt de overheid er dan voor dat ze voldoende controle hebben op kritische infrastructuur?

In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering komen de schrijvers van één van de essays uit de bundel aan het woord.

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks