Podcast

Money Matters – Schulden in De Nieuwe Polder

Met Geert van Dijk | 29 februari 2024

Geplaatst op 4 maart 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Deze week gaat Ruben in gesprek met Geert van Dijk over schulden. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Steeds meer huishoudens in Nederland kampen met problematische schulden. Dit komt vaak doordat mensen hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. In een doolhof van voorzieningen is het voor velen moeilijk om te weten waar je recht op hebt. Kan dat anders? Wat moet er gebeuren om de schuldenproblematiek in Nederland tegen te gaan?

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. De essayschrijvers doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks