Ruben Koekoek gaat in gesprek met Hans Spekman en Rob Peelen van het Jeugdeducatiefonds over kansengelijkheid voor kinderen.
Volgens het Jeugdeducatiefonds ligt de sleutel voor kansengelijkheid in het basisonderwijs. Daar kun je vroegtijdig signaleren, is er een veilige omgeving voor het kind en vaak ook voor de ouders. De aanpak: ongelijk investeren zorgt voor een grotere kansengelijkheid. Benieuwd wat dat betekent en hoe dat in zijn werk gaat? Je hoort het in deze aflevering.
In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering komen de schrijvers van één van de essays uit de bundel aan het woord.
Over De Nieuwe Polder
De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.
Met in deze podcast
Ontdek meer
De vorige aflevering van Money Matters
Money Matters – Energie in De Nieuwe Polder
Lees hier het volledige essay van Céline Pessers en Jeroen Klompe uit De Nieuwe Polder
De Nieuwe Polder - Leren van het land: De natuur als vruchtbare samenwerkingspartner
Lees Ruben's artikel over De Nieuwe Polder
Twaalf krachtige voorbeelden voor betere samenwerking en financiering
Luister naar de afleveringen van de vorige seizoenen op de website van Social Finance NL
‘Money makes the world go round’. Maar draait geld ook de goede kant op? In deze podcast over geld en impact neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.