Podcast

Money Matters – Zorg in De Nieuwe Polder

Met Leonie Voragen en Marc Bruijnzeels | 15 februari 2024

Geplaatst op 16 februari 2024

circl-logo-zwart

Circl Movement

Deze week gaat Ruben in gesprek met Leonie Voragen, senior consultant bij Q-Consult Zorg, en Marc Bruijnzeels, van Health Campus Den Haag, over het Nederlandse zorgsysteem. In deze reeks afleveringen neemt Money Matters je mee door het boek de Nieuwe Polder. Elke aflevering horen we de schrijvers van een van de essays uit de bundel.

Met jaren ervaring in de zorg zien zij een systeem wat vastloopt. De focus ligt te veel bij gezondheidzorg, in plaats van bij gezondheid. Om de toenemende druk op het zorgsysteem aan te blijven kunnen, moeten we breder kijken en per regio bepalen wat de behoeften zijn. Maar hoe je dat? Welke sectoren heb je allemaal nodig om onze bevolking gezond oud te laten worden?

Over De Nieuwe Polder

De essaybundel “De Nieuwe Polder – Hoe rolt geld weer de goede kant op?” laat met twaalf voorbeelden zien hoe samenwerken in de moderne economie belangrijke veranderingen op sociaal, groen en economisch gebied mogelijk maakt. In de bundel worden verschillende maatschappelijke uitdagingen besproken waar we nu mee te maken hebben. Ze doorbreken obstakels, leggen verbindingen en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Zo zorgen ze ervoor dat geld op de juiste manier wordt gebruikt, zodat het bijdraagt aan een duurzame, inclusieve en welvarende toekomst.

Money Matters
In de podcast Money Matters neemt Social Finance NL je mee door het landschap van impact investeren en hoor je het laatste nieuws over de impact economie.
Naar reeks