Video

Duurzame Dinsdag 2023 – Duurzame Troonrede & uitreiking lintjes

Tijdens de Duurzame Dinsdag wordt er een alternatieve, duurzame troonrede gegeven en worden er 4 lintjes uitgereikt die zich inzetten voor duurzaamheid.

Alyssa Gehasse

12 september 2023

Video

Duurzame Dinsdag 2023 – Prijsuitreiking

Tijdens de Duurzame Dinsdag kregen 7 genomineerde initiatiefnemers voor de Duurzame Dinsdag Prijs het podium om de jury en het publiek te overtuigen van hun initiatief. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt.

Video

Richt je op de minderheid, dan volgt de meerderheid

DE BOUW BREEKT DOOR #4 - Norbert Schotte, transitiemaker en ‘aanvoerder’ van ruim 300 marktpartijen die demissionair minister Hugo de Jonge oproepen om een nieuwe en betere CO2 eis voor het bouwen te introduceren. Norbert maakt zich sterk voor een radicale versnelling van duurzaam bouwen.

Video

Kathedraaldenken voor de toekomst die we willen

Purpose Winter School #4: Tim van Hattum, programmaleider Klimaat bij Wageningen University & Research over de noodzaak van het schetsen van een positief toekomstperspectief om iedereen mee te krijgen in het bestrijden van klimaatverandering.

Video

Duurzaam innoveren als norm

DE BOUW BREEKT DOOR #3 - Anne Koudstaal, Innovatiemanager bij Dura Vermeer NEXT en bedenker van de circulaire PlasticRoad en deelplatform Emission-0 neemt je mee naar Watthub, het eerste snellaadplein ter wereld voor vrachtwagens.

Video

Sommige dingen zijn niet complex, ze worden complex gemaakt

Purpose Winter School #3: Mirjam van Rijn, Impact investment manager bij Social Impact Fonds Rotterdam over hoe haar kleine lokale initiatief uitgroeide tot een organisatie die kansenongelijkheid bestrijdt.

Video

Complexiteit moet je omarmen

Purpose Winter School #2: Paul Beenen, MSc Healthy Ageing Professional Lead op de Hanzehogeschool, over het omarmen van complexiteit en hoe dit verschilt van een gecompliceerd vraagstuk.

Video

Kleine stappen hebben grote impact in ons voedselsysteem

Purpose Winter School #1: Jan de Ruyter, Sector Banker Plantaardige sectoren & Visserij over impact maken binnen de complexe wereld van ons voedselsysteem.

Video

Hoe worden we (het) met elkaar één(s)?

ON PURPOSE #12: Kees Klomp interviewt Annette Nobuntu Mul over wat wij van het Zuid-Afrikaanse gemeenschapsgevoel Ubuntu kunnen leren.

Video

Stro als biobased bouwsteen

DE BOUW BREEKT DOOR #2 - Rob van Nistelrooij, directeur bij Bouwbedrijf Van Herpen, initiatiefnemer in de ontwikkeling van een biobased rijwoning, over de drive om de bouwsteen van de toekomst te ontwerpen.