Video

Andere verhalen vertellen

Welkom bij dit nieuwe seizoen van On Purpose! In deze serie verzamelt impactmaker Kees Klomp de 12 ingrediënten van de Betekeniseconomie. In een economie die betekenisvol is voor iedereen, is het belangrijk om aandacht te hebben voor stemmen die in het huidige systeem vaak niet gehoord worden (denk aan bijvoorbeeld de natuur of andere culturen), omdat de dominante stem van de markt overheerst. Om hier verandering in aan te brengen is het essentieel dat we anders verhalen leren te vertellen (en, let op spoiler: beter leren luisteren). Aflevering 1: Anders verhalen vertellen.

Yvonne Lang

23 januari 2024

Video

do 18 jan 2024

Innoveren is overleggen

In deze aflevering van ‘DE BOUW BREEKT DOOR’ neemt Dick van Ginkel, Technisch Innovatiemanager bij TBI Woonlab ons mee naar The New Makers, een TBI co-maker van de houten conceptwoning “LOFT”, welke één van de twee WOONlabels is binnen de HOUTBaar lijn. Dick’s motto is ‘de aanhouder wint’, maar hoe pakt hij dat aan? Wat maakt Dick zo gedreven? Dat ontdek je in de video!

Video

do 14 dec 2023

Vlog: Circl Move #2

Lotte de Groot bezocht de Holie Hub in Heeswijk-Dinther. Ze sprak in de vlog met Anne-Marie Rakhorst en abt Dennis.

Video

wo 6 dec 2023

Circulariteit in de installatietechniek

In deze aflevering van ‘DE BOUW BREEKT DOOR’ spreken we Esther Loman, MVO coördinator bij Kuijpers. Hoe gaat een technisch dienstverlener in de utiliteit en industrie om met duurzaamheid en circulariteit? Hoe inspireert Esther haar collega’s om duurzamere keuzes te overwegen en te maken? Dat ontdek je in de video!

Video

wo 15 nov 2023

Vlog: Circl Move #1

We zijn een documentaire aan het maken over CIRCL, maar niet alle materiaal haalt 'the final cut'. Met het materiaal dat overblijft neemt Lotte je maandelijks mee voor een kijkje achter de schermen.

Video

ma 9 okt 2023

De verbinder van alle partijen

DE BOUW BREEKT DOOR #5 - Rianne Paijmans, wijkontwikkelingsmanager bij Van Wijnen geeft bewoners en gebruikers een stem in projecten. Waarom maakt Rianne zich sterk voor een wijkaanpak? Hoe legt ze intern en extern verbindingen bij de missie om te bouwen aan ruimte voor een beter leven? Dat ontdek je in de video!

Video

di 12 sep 2023

Duurzame Dinsdag 2023 – Duurzame Troonrede & uitreiking lintjes

Tijdens de Duurzame Dinsdag wordt er een alternatieve, duurzame troonrede gegeven en worden er 4 lintjes uitgereikt die zich inzetten voor duurzaamheid.

Video

di 12 sep 2023

Duurzame Dinsdag 2023 – Prijsuitreiking

Tijdens de Duurzame Dinsdag kregen 7 genomineerde initiatiefnemers voor de Duurzame Dinsdag Prijs het podium om de jury en het publiek te overtuigen van hun initiatief. Aan het einde van de dag werden de prijzen uitgereikt.

Video

di 5 sep 2023

Richt je op de minderheid, dan volgt de meerderheid

DE BOUW BREEKT DOOR #4 - Norbert Schotte, transitiemaker en ‘aanvoerder’ van ruim 300 marktpartijen die demissionair minister Hugo de Jonge oproepen om een nieuwe en betere CO2 eis voor het bouwen te introduceren. Norbert maakt zich sterk voor een radicale versnelling van duurzaam bouwen.

Video

ma 28 aug 2023

Kathedraaldenken voor de toekomst die we willen

Purpose Winter School #4: Tim van Hattum, programmaleider Klimaat bij Wageningen University & Research over de noodzaak van het schetsen van een positief toekomstperspectief om iedereen mee te krijgen in het bestrijden van klimaatverandering.