Artikel

De transitie naar duurzaamheid: meten, weten, versnellen

Versnellen: dat is het toverwoord. Want de transitie naar duurzaamheid moet sneller. Tjeerd Krumpelman is Global Head of Reporting, Regulations & Stakeholder Management bij de centrale duurzaamheidsafdeling van ABN AMRO. Hij ondersteunt de verduurzaming van de bank in al haar facetten met speciale aandacht voor verslaglegging. Tjeerd vertelt over de impact van ABN AMRO, hun nieuwe klimaatplan en de CSRD-richtlijnen.

Alyssa Gehasse

25 september 2023

Artikel

Circl Update – Wij zijn op Springtij Forum!

Circl Movement programmamakers Sjors Mineur, Egidio Bundel en Yvonne Lang zijn onderweg naar Springtij 2023 op Terschelling. Ze stuurden ons een update vanaf de boot.

Artikel

Social Point: Hoe we als bank bijdragen aan kansengelijkheid

Gelijke kansen voor iedereen, dat is waar ABN AMRO zich op richt. Niet iedereen kan altijd meekomen in de samenleving. Binnen ABN AMRO zijn er teams bezig met het creëren van kansen voor mensen voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Een voorbeeld van een dergelijk project is Social Point. Wij spraken Tim Romaniuk, programmamanager Social Point over waar hij en zijn team zich mee bezig houden.

Artikel

Circl Update – We plukken de dag in Zwolle!

Circl Movement trekt het land in. Daarom bracht Egidio Bundel, programmamaker bij Circl een bezoek aan de regio Zwolle.

Artikel

Iets meer plannen en iets minder kopen

Deze week, van 11 t/m 17 september is het de Verspillingsvrije Week. In Nederland wordt er een kwart van al ons eten weggegooid. Christa gebruikt zelf de R-ladder om te letten op haar consumptiepatroon, maar ze heeft ook nog wat tips die we kunnen gebruiken om minder voedsel te verspillen.

Artikel

Waar staan we nu in de energietransitie?

Extreme hittegolven, overstromingen en een tekort aan drinkwater: dit zijn allemaal gevolgen van klimaatverandering. De energietransitie is nodig om klimaatverandering zo veel mogelijk af te remmen. Daarom speelt de energietransitie nu een prominente rol binnen elk aspect van onze samenleving. We zijn bezig, maar de transitie verloopt op verschillende vlakken nog niet zo snel. Peter van Ees, themabankier Energietransitie bij ABN AMRO, neemt ons in dit interview mee door het onderwerp en beantwoordt de vraag waar we nu staan.

Artikel

Wij zijn Circl Movement!

Circl Movement staat voor kennis delen, impactvolle ontmoetingen initiëren en het aanzetten tot actie bij iedereen die snapt dat het anders moet én kan.

Artikel

We moeten niet leven ten koste van andere groepen en generaties, maar hun welzijn ondersteunen

Brede welvaart, je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar wat houdt het nu precies in? Brede welvaart heeft nog geen uniforme definitie en wordt vaak heel breed omgeschreven. Om wat meer duidelijkheid te krijgen over het onderwerp en het huidige economische systeem, spraken wij met Werner Schouten, directeur van Impact Economy Foundation.

Artikel

Circl Update – We krijgen een documentaire!

Een paar blogs geleden heb ik het kort gehad over een teaser van de Circl documentaire. Deze week mocht ik eindelijk een bezoekje brengen aan het kantoor waar de producenten druk bezig zijn met de postproductie. Ik mocht wat sneak previews bekijken, en ik kan je vertellen: het wordt echt heel gaaf!

Artikel

De klimaatstrategie van ABN AMRO: een streven naar klimaatneutraal in 2050

Het laatste rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) waarschuwt dat de wereld binnen de komende twee decennia anderhalve graad warmer wordt. De huidige inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen zijn niet voldoende. Er is meer nodig om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Hoe pakt een bank als ABN AMRO dat aan? In dit artikel nemen we je mee in de belangrijkste strategische uitgangspunten van de klimaatstrategie van de bank.