Artikel

Impact Heroes: ‘Je doet het omdat je erin gelooft en je de wereld wil verbeteren.’

In deze aflevering van Impact Heroes: Dorus Galama van Repeat Audio. Samen met Tom Leenders verkoopt hij koptelefoons met levenslange garantie.

Alyssa Gehasse

27 maart 2024

Artikel

vr 22 mrt 2024

Circl Update – Alyssa blikt terug op haar tijd bij Circl Movement

Voor Alyssa Gehasse, contentspecialist bij Circl Movement, is het haar laatste week. Omdat ze de transitie van Circl naar Circl Movement heeft meegemaakt, schrijft ze in dit blog over haar ervaringen in het team tijdens deze turbulente tijd.

Artikel

do 21 mrt 2024

Circl Update – De Social Point update!

Tijs Tibbertsma en Tim Romaniuk komen vanwege hun werk met Social Point (een initiatief van ABN AMRO om kansen te creëren voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is) op veel plekken in het land en ontmoeten daar mensen met verschillende achtergronden. Maar ook onderling zien ze verschillen, zoals een generationeel verschil. Zij gingen met elkaar in gesprek over dit verschil, hun overeenkomsten en de verbindende kracht van Social Point.

Artikel

wo 6 mrt 2024

Circl Update – De programmamakers van de Week van de Circulaire Economie

Volgende week, 11 t/m 16 maart, is het De Week van de Circulaire Economie. Onze programmamakers zijn druk bezig met het opzetten van programma’s in verschillende regio’s in het land. We vroegen Yvonne Lang, Roos van Wijhe en Egidio Bundel om te vertellen over de programma’s die ze organiseren.

Artikel

do 29 feb 2024

Circl Update – Wij komen het team versterken!

Niet één of twee, maar er zijn drie nieuwe aanwinsten voor het team! Dunja Ras, Tijs Tibbertsma en Megan Lorraine Severein, stagiaires bij Circl Movement en Social Point, vertellen in dit blog over hun eerste indrukken en wat ze verwachten uit hun stage te halen.

Artikel

wo 28 feb 2024

Impact Heroes – ‘We zien ook dat de maatschappij het belangrijk vindt; wij zijn niet de enigen die denken dat we dit moeten doen.’

In deze aflevering van Impact Heroes: Tynke van den Heuvel van Studio Wae. Zij hergebruiken oude stoeptegels en interface tapijttegels om er uiteindelijk weer mooie nieuwe creaties van te maken. Studio Wae werkt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Artikel

wo 21 feb 2024

Circl Update – ABN AMRO Open, meer dan alleen tennis

Dit jaar vond het ABN AMRO Open plaats in de week van 10 februari. Een groot event waarbij naast de tenniswedstrijden, netwerken en kennis delen centraal staan. Zo worden er verschillende evenementen georganiseerd voor klanten en relaties van ABN AMRO, waarbij dit jaar zowel Circl Movement en Social Point betrokken waren. Lees hieronder in dit extra lange blog de ervaringen van Tijs, Stagair bij Circl Movement en Social Point, en Lotte, Programmamanager bij Circl Movement.

Artikel

di 20 feb 2024

Biodiversiteit en de cruciale verbinding met klimaat en de circulaire economie

De biodiversiteitscrisis is een van de meest urgente crises die we hebben op het moment. Toch wordt dit onderwerp vaak naar de achtergrond verschoven. Niina Pussinen, Lead Circular Economy & Biodiversity bij ABN AMRO, vertelt waarom biodiversiteit zo belangrijk is. Ze legt ook uit hoe en waarom je klimaat, biodiversiteit en de circulaire economie niet los van elkaar kan zien.

Artikel

wo 7 feb 2024

Circl Update – Alles voor de docu!

Yvonne Lang, programmamaker en tegenwoordig regisseur bij Circl Movement, vertelt over de documentaire zij samen met Notion maakt over CIRCL en Circl Movement.

Artikel

wo 31 jan 2024

Impact Heroes – ‘Als we door de oude bril blijven kijken gaan we altijd over grenzen heen doordat we focussen op het verdienen van geld.’

In de eerste aflevering van Impact Heroes spreken we Michael van Loenen van YouBeDo. Hij heeft samen met Bert van Ingen een online boekenwinkel voor consumenten en bedrijven met een bijzondere missie opgericht: goed doen met boeken.